Foto Wouter
 

Maak kennis met Wouter

'Al snel na mijn stage als advocaat ben ik me gaan verdiepen in de relationele aspecten van een conflict. Hoe mensen in een conflict staan en wat dat met hen doet, heb ik altijd al heel boeiend gevonden. Naast de juridische aspecten van een conflict heb ik een bijzondere aandacht voor het begeleiden van mensen doorheen het conflict. Want conflicten zijn energievreters die de kwaliteit van het leven ondermijnen.

Ondertussen ben ik al meer dan 20 jaar advocaat en heb ik een pak ervaring opgedaan op juridisch en relationeel gebied. Met die expertise wil ik mensen helpen zoeken naar oplossingen voor hun conflicten. Ik laat mensen het conflict in eigen handen nemen, en begeleid hen met hun vragen en onzekerheden.

Ik breng stap voor stap helderheid waar er verwarring is en weeg samen met mijn cliënten de relationele en juridische aspecten van een conflict af. Ik kies resoluut voor een oplossing buiten een rechtbank. Ik ga daarbij zeer intuïtief te werk. Dat maakt dat elke oplossing per definitie maatwerk is.'


Wouter De Canck is bekend met systemisch en contextueel denken en familie- opstellingen (Hellinger). Vanuit deze invalshoeken heeft hij een eigen manier ontwikkeld om conflicten aan te pakken. De emotionele context is even belangrijk als de juridische achtergrond van het conflict.

Wouter De Canck is erkend bemiddelaar in familiezaken (scheidingsbemiddeling), erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken, volgde opleidingen aan het Instituut voor Communicatie in Kortrijk (sociale bemiddeling, opleiding leiding geven, groepsdynamica, bio-energetica en groeigroepen Gestalt) en bij Mediv (horen van kinderen, kinderen in bemiddeling, paarden als gids voor de bemiddelaar). Hij is systemisch coach opgeleid aan het Hellinger Instituut Groningen. 

Hij is gasttrainer bij Mediv, het erkende opleidingsinstituut voor bemiddelaars, en lid van het Juridisch Collectief dat binnen Mediv de 'collaborative law' beginselen mee uitwerkt.

Contacteer Wouter