Scheidingsblog

VADERDAG ZONDER KINDEREN?

12-06-2020
Heeft een vader het recht om zijn kinderen te zien op vaderdag? En wat als de moeder weigert hen te laten komen? Bemiddeling helpt dit op te lossen.

WELKE ROL SPEELT DE PAPA NA DE SCHEIDING?

07-06-2020
Welke rol de vader speelt na de scheiding, is een kwestie van afspraken. Een gescheiden papa kan de kinderen volledig mee opvoeden. Bijvoorbeeld wanneer de kinderen afwisselend een week bij hem en bij de mama zijn. In een bemiddeling wegen we de verschillende factoren af om tot een regeling te komen die goed is voor de kinderen ?n voor beide partners.

IS CORONA EEN REDEN OM ONDERHOUDSGELD VOOR KINDEREN AAN TE PASSEN?

30-04-2020
Je hebt een overeenkomst waarin staat hoeveel onderhoudsgeld (alimentatie) voor de kinderen er maandelijks moet worden betaald. Maar wat gebeurt daarmee in deze coronatijden, als je werk en dus je inkomen wegvalt? En welke rol kan bemiddeling daarin spelen? We bekijken het verhaal van Jan en Mia.

RELATIE IN DE STOOMKOKER

30-03-2020
Wat doet de lockdown met je relatie?

SCHEIDEN: HOE ZEG JE HET?

04-02-2020
Hoe je als partner aanbrengt dat je wil scheiden en waarom je wil scheiden, is erg belangrijk. Hoe je het zegt, wat je zegt ? heeft heel veel gevolgen op het verdere verloop van de scheiding. Ik ga daarom graag even dieper in op de ?scheidingsmelding'.

ONDERHOUDSGELD NA ECHTSCHEIDING

13-05-2019
onderhoudsgeld tussen ex- echtgenoten: bemiddeling of rechtbank?

SCHEIDEN DOET KINDEREN LIJDEN

16-01-2019
Kinderen zijn geen postduif in de scheiding van hun ouders

FRANSKE WORDT FRANS NA SCHEIDINGSBEMIDDELING

18-12-2018
Wendy en Frans leerden elkaar twaalf jaar geleden kennen en waren meteen stapelverliefd. Wendy en Frans besloten samen te gaan wonen in de villa van Wendy. Frans werd 'de man van Wendy', ook wel 'Franske' genoemd, en ondersteunde zijn nieuwe partner bij de verdere uitbouw van haar gevestigde carri?re. Samen kregen ze een kindje. Frans stelde Wendy wel voor om te trouwen, maar het kwam er nooit effectief van, Wendy wist de boot wat af te houden.

EENVOUDIGER SCHEIDEN VANAF 1 SEPTEMBER 2018

20-08-2018
De procedure echtscheiding door onderlinge toestemming wordt eenvoudiger vanaf 1 september 2018

TERUG NAAR SCHOOL! WIE BETAALT DE SCHOOLKOSTEN

17-08-2018
Terug naar school! Wie betaalt de schoolkosten?