Hou de kinderen er buiten, altijd en overal!

De kinderen hebben niet gekozen voor een scheiding maar ondergaan die wel. Ze zijn loyaal aan beide ouders en zien mama en papa even graag. Hen proberen in je kamp te trekken, is absoluut ‘not done’.  Je belast de kinderen met de scheiding. Ze gaan er letterlijk onder gebukt. Ze hebben het zo al moeilijk genoeg en zoeken naar de oorzaak van de scheiding bij zichzelf, afhankelijk van de leeftijd.

Probeer hen er daarom buiten te houden, want anders beschadig je hen onherroepelijk. Als ouder sta je boven de kinderen. In alle omstandigheden, ook bij scheiding.

Wanneer ouders, ook in moeilijke momenten, beslissingen nemen voor de kinderen, dan gaan ze die aanvaarden. Maar als ouders dat niet doen, dan nemen de kinderen het over en stellen ze zich boven de ouders. Onthoud: wanneer ouders lijden, leiden de kinderen.