Bemiddeling in associaties

Waar mensen samen-werken komen conflicten voor. We hebben een heel eigen, efficiënte methodiek ontwikkeld om die conflicten op te lossen. Wij zorgen voor een veilige setting waar alle tegengestelde opinies en meningen aan bod mogen komen en evenwaardig behandeld worden.

Dit is typische bemiddeling voor samenwerkingen en groepspraktijken, bijvoorbeeld notarissen, artsen, psychologen en andere vrije beroepers.

 1. Eén van de partijen contacteert ons en samen kijken we hoe de andere partij(en) bij de bemiddeling kunnen betrokken worden. Elke situatie vergt een unieke aanpak. Dit is maatwerk en wordt besproken volgens de noden van elke partij.
 2. Beide partijen komen elk afzonderlijk naar een intakegesprek. Na dat gesprek beslissen jullie of jullie verder gaan met de bemiddeling. Willen jullie bijstand van jullie eigen advocaten, prima! Zij zijn welkom bij de gesprekken.
 3. Gaan jullie verder met de bemiddeling, dan ondertekenen we samen een ‘bemiddelingsprotocol’ met daarin de krijtlijnen over:
  • volledige openheid over relevante informatie,
  • vrijwillige deelname van elke partij,
  • geheimhouding en  vertrouwelijkheid.
 4. In de loop van het traject ontstaan voorlopige afspraken, deelakkoorden, treden herzieningen op … maar wij gaan door tot er een globaal akkoord is dat voor alle partijen àlle onderwerpen duidelijk en goed regelt.

Elke bemiddeling is maatwerk, waardoor de kostprijs ook op maat wordt gemaakt.
Beslissen jullie om door te gaan met de bemiddeling, dan maken wij een vaste prijs op voor het volledige traject. Jullie betalen elk een gelijk deel. Er duiken geen financiële verrassingen op.

In enkele vergaderingen is reeds een spectaculaire verandering te zien in de onderlinge verhoudingen tussen de partijen. Reken op een vijftal vergaderingen van twee uur. Op die tijd bereiken we meestal een effectieve doorbraak en oplossing.

 • Je leert anders naar het conflict kijken.
 • We helpen jou te luisteren naar het standpunt van de andere partij.
 • Jouw belangen en de belangen van de andere partij komen grondig aan bod.
 • Je sluit een akkoord dat jij en de ander zullen naleven.
 • Een discrete en snelle oplossing in een vertrouwelijke setting die reputatieverlies vermijdt.

Contacteer ons vrijblijvend voor een intake gesprek