Over ons

Wouter De Canck

Bemiddelaar en advocaat

Hoe staan mensen in een conflict? Wat doet het met hen? Ik vond het altijd al heel boeiend om mensen doorheen een conflict te begeleiden en te helpen. Want conflicten zijn energievreters die de kwaliteit van het leven ondermijnen.

Met mijn juridische en relationele expertise help ik mensen zoeken naar oplossingen voor hun conflicten. Ik laat hen het conflict in eigen handen nemen, en begeleid bij hun vragen en onzekerheden.

Zo breng ik stap voor stap helderheid waar verwarring is, rust waar chaos heerst, houvast als alles wankel is. Samen met mijn cliënten weeg ik de relationele en juridische aspecten van een conflict af. Ik kies resoluut voor een oplossing buiten een rechtbank. Ik ga daarbij zeer intuïtief te werk. Daardoor is elke oplossing maatwerk voor de klant.

27  jaar advocaat en bemiddelaar

Erkend bemiddelaar in familiezaken (scheidingsbemiddeling)

Erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken

Social Presencing Theater, Arawana Hayashi,
Barcelona ( 2016)

Systemisch coach, Hellinger Instituut, Groningen ( 2017)

Structuuropstellingen, Aken – Ferrari Beratung (2018)

Sitting in the Fire, Amsterdam – Gary Reiss  (2020)

Bekend met systemisch en contextueel denken en familie- opstellingen (Hellinger).

Opleidingen aan het Instituut voor Communicatie: Sociale Bemiddeling, Leidinggeven, Groepsdynamica, Bio-energetica en groeigroepen Gestalt. 

Diverse opleidingen: Horen van kinderen, Kinderen in bemiddeling, Paarden als gids voor de bemiddelaar

Gasttrainer bij Mediv

Medeoprichter Rechtoverso.

Collaboratief advocaat.

Jonas Van Giel

Erkend bemiddelaar in familiezaken

Ik studeerde in 2010 af als master in de rechten aan de Universiteit van Gent en werk sindsdien als advocaat aan de balie van Oudenaarde en Gent.
Tijdens mijn studies specialiseerde ik mij in het personen- en familierecht. Mijn masterproef ging over alimentatierecht tussen ex-echtgenoten dat grondig was gewijzigd bij een wetshervorming. Ik specialiseerde mij verder in algemeen burgerlijk recht en familierecht.

In 2018 kwam ik met Wouter in contact. De focus op de bemiddeling in familiezaken en de nieuwere – meer humane -benadering van het conflict door Wouter intrigeerden mij. Inmiddels volgde ik ook een opleiding als bemiddelaar in familiezaken aan de UGent en mag ik mij erkend bemiddelaar in familiezaken noemen. Ik ondersteun Wouter in de dossiers en sta klanten bij met raad en daad, zij kunnen steeds bij mij terecht met hun vragen.

Ik groeide op in het landelijke Zingem, waar ik nog steeds graag vertoef, maar ik woon sinds een paar jaar wel in het bruisende Gent. In mijn vrije tijd vind je mij vaak in de fitness of bij mijn familie en goede vrienden. Zij zouden mij beschrijven als een vriendelijke, maar kordate gast, die goed kan luisteren en er steeds aandacht voor heeft dat iedereen zich goed voelt en zichzelf kan zijn.

Sofie Longerstay

Adviseur

Sofie is jurist (Master Rechten 2009).

Zij is doorgedreven gespecialiseerd in het familiaal vermogensrecht en in het bijzonder in het verdelen van vermogen na echtscheiding en overlijden.

Sofie is helder, pragmatisch en bezit de gave om complexe dossiers op een eenvoudige manier op te lossen.

Sofie is adviseur inzake vermogensplanning (Postgraduaat vermogens-en successieplanning).

Sofie is auteur van diverse publicaties binnen haar vakgebied en geeft geregeld lezingen.

In haar vrije tijd geniet zij van het mountainbiken, skiën en reizen.

Sofie woont samen met haar echtgenote in Gent.

Contacteer ons vrijblijvend voor een intake gesprek