Erkend bemiddelaar en advocaat

Erkend bemiddelaar / advocaten familierecht

Wat doe je bij scheiding of conflict?

Een scheiding is een heftig emotioneel  gebeuren. Boosheid, verdriet, verlies en angst voor de toekomst overheersen. Daardoor vertroebelt jouw kijk op het conflict. Scheidingsbemiddeling brengt helderheid en rust.
 
Natuurlijk is er veel twijfel en onzekerheid. Maar je wil dit ook zo snel en vlot mogelijk opgelost zien. Zo geraak je weer in de flow van het leven. Niemand blijft graag hangen in conflicten. 

Samen met jou zoeken we naar de beste oplossing.

Enerzijds kan scheidingsbemiddeling nuttig zijn. Anderzijds heb je misschien een advocaat nodig.

Wij zijn een kantoor met erkende bemiddelaars (onder meer scheidingsbemiddeling) én advocaten gespecialiseerd in familierecht.

Naargelang de situatie zullen we je helpen als bemiddelaar of als advocaat. Het doel is steeds om het conflict zo goed en vlot mogelijk op te lossen.

scheiding scheidingsbemiddeling erkend bemiddelaar Gent

Scheidingsbemiddeling?

Met scheidingsbemiddeling houden jullie de scheiding zelf in handen. Bovendien blijf je buiten de rechtbank. En de kans is groot dat je een vechtscheiding voorkomt, want alleen in de rechtbank worden de ouders gedwongen te vechten voor hun kinderen.

Een evenwichtige regeling voor de toekomst

Samen zorgen we voor een evenwichtige, duurzame regeling voor beide partners én voor de kinderen. Dus: we helpen jullie doorheen het hele traject van intakegesprek tot een juridisch sluitende overeenkomst (EOT) die zekerheid geeft voor de toekomst.

Of een advocaat?

Wij zijn ervaren advocaten in familierecht. Dat wil zeggen: alles wat te maken heeft met huwelijk en scheiding, wettelijk en feitelijk samenwonen, kinder- en partneralimentatie, opstellen van EOT, EOO …

Daarom kunnen we je ook bijstaan als advocaat als je niet voor scheidingsbemiddeling kiest. We schetsen heel duidelijk en transparant de verschillen tussen een rechtszaak en bemiddeling.

Wat doe je nu?

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie. Alles begint met juiste info. Eventueel volgt een intakegesprek om af te toetsen hoe we kunnen helpen in jullie conflict en of je verder wil gaan met bemiddeling.
Wij bevinden ons in Gent, maar werken in heel Vlaanderen. Bel 09 366 46 50 – kantoor@wouterdecanck.be

Team Wouter De Canck

Voor alle duidelijkheid: je krijgt één aanspreekpunt voor je scheidingsbemiddeling of juridische bijstand. Dit wordt dan ook jouw vertrouwenspersoon voor het hele traject, van intakegesprek tot EOT. Maar achter ‘Wouter De Canck’ gaan meerdere mensen schuil. Zij bundelen hun expertise om jou op de beste manier bij te staan.

Vragen over scheiding en scheidingsbemiddeling

Een scheiding roept veel vragen op. Daarom geven we hier graag een aantal antwoorden. Raadpleeg ook onze infotheek. Neem tijdig contact op om jouw scheiding te bespreken. We bekijken wat we voor je kunnen doen.

Kan ik een woning kopen tijdens mijn scheiding ?

Het antwoord op die vraag hangt af van het stelsel waaronder u gehuwd bent. 1. U bent gehuwd onder scheiding van goederen. Er is in […]

Hoe recupereer je (een deel van) je betaalde onderhoudsgeld?

Je kent het wel: onderhoudsgeld (of ‘alimentatie’), het geld dat iemand regelmatig stort aan een kind, ex-partner, ouder … om bij te springen in zijn of haar financieel onderhoud.

bemiddeling bij scheiding gent

Webinar: scheiden of blijven ?

Kom tijdens een interactieve videovergadering alles te weten over scheidingsbemiddeling en concludeer of het iets voor jullie is.

Systemisch kijken naar conflicten

Systemisch kijken naar conflicten betekent dat je de ganse context van het conflict bekijkt en je niet focust op het probleem an sich. Je zoomt uit naar de personen […]

8 Tips bij scheiding

Wat doe je best wél en wat niet bij een scheiding? Hoe breng je het bij je partner? Wat zeg je tegen de kinderen? 8 tips op een rij.

Wie lost de hypotheek verder af?

Wanneer de woning gezamenlijk gekocht is, blijven beide partners verantwoordelijk voor de aflossing van het de hypotheek. Vaak zal de persoon die in de woning […]

Onderhoudsbijdrage voor ex-partner

Als de omstandigheden van de feitelijke scheiding schrijnend zijn, of als je een langdurige feitelijke relatie had, kan soms tijdelijk een onderhoudsbijdrage worden verkregen.

Onderhoudsbijdrage voor de kinderen

Beide ouders zijn wettelijk verplicht tussen te komen in het onderhoud en de opvoeding van de kinderen. Hun onderlinge bijdrage bepalen ze zelf.

Let op voor chanteren en marchanderen

Het is een hele klus om die emoties te kanaliseren. Verwacht je maar aan onverwachte reacties van je partner.

Praat in de ik-vorm

Misschien nog de moeilijkste tip: praat in de ik-vorm. Hoor jezelf eens in een gesprek met je partner. Meestal verwijt je je partner en spreek […]

Aanvaarding

Je hebt duidelijk gemaakt dat je wil scheiden. Wat nu? Geef je partner de tijd om je beslissing te aanvaarden. Misschien loop jij al een […]

webinar over scheidingsbemiddeling

Waar gaan de kinderen wonen?

De verblijfsregeling van de kinderen wordt gelijkmatig verdeeld tussen beide partners. Dat is het uitgangspunt van de gewijzigde wet van 2006. Het is de zogenaamde […]

Wat met de kinderen?

Alleen de beide ouders hebben het gezamenlijk ouderlijk gezag.‘Gezamenlijk’ betekent dat ze tot een overeenstemming moeten komen over de organisatie van de huisvesting van de […]

Mag ik meubels meenemen als ik vertrek?

Of je nu getrouwd bent, wettelijk of feitelijk samenwoont, je mag je meubels meenemen. De meubelen die je samen met je partner bezit, moeten jullie […]

>> MEER SCHEIDINGSINFO

Nog eens hartelijk dank voor jouw hulp. Er zullen ergere situaties zijn dan de onze maar voor ons was het toch een zeer welkome steun. Ook al kunnen we overeenkomen, toch is het emotioneel een zeer moeilijke periode. Je hebt ons hier goed door gegidst met oog voor ons allebei. En dat is fijn.

K.C., bediende, Oudenaarde

Graag wou ik nog even meegeven dat ik tevreden ben van je aanpak en de regeling die we, in toch zeer moeilijke omstandigheden, hebben kunnen treffen.

Wim, Gent – bediende

Ik ben je dankbaar en genegen voor je inspanningen tijdens ons echtscheidingstraject. Je hebt wat je hebt in je bagage zeer integer, volhardend en geduldig gebruikt.
Het was een moeilijke periode met een dynamiek die de scheiding zonder bemiddeling niet mogelijk maakte.

CDM, Gent – auteur

>> MEER GETUIGENISSEN

Contacteer ons vrijblijvend voor een intake gesprek